Ei Simpsoneita tänään.

Uutisarkisto

Kaikki Simpsoneita sivuavat uutiset eivät ylitä pääsivustomme uutiskynnystä. Vähäpätöisempiä juttuja julkaisemme keskustelupalstallamme, Facebookissa, Twitterissä, IRC-Galleriassa ja Google+:ssa.

Kesäkuun 2009 uutiset vanhimmasta uusimpaan

Simpsonien nuorisoa turmelevista vaikutuksista on puhistu sarjan varhaisvuosista lähtien, ja Australiassa onkin keksitty jälleen uusi moite: Simpsonit saattaa edistää lasten tupakoinnin aloittamista.

Tutkijat Guy ja Marielle Eslick tarkastelivat tupakointia Simpsonien 18 ensimmäisessä esityskaudessa, siis tasan neljässäsadassa jaksossa. He löysivät peräti 795 tupakointiin viittaavaa tapausta. Näistä useammassa kuin joka toisessa oli asialla mies- ja noin viidesosassa naispuolinen hahmo. Lopusta sauhuttelusta vastasivat muut hahmot, esimerkiksi eläimet.

Useimmiten tupakointi esitettiin neutraalisti, mutta 35 prosentissa tapauksista se nähtiin negatiivisessa ja kahdessa prosentissa positiivisesa valossa. Tutkijat kuitenkin uskovat, että esitystavalla ei välttämättä ole merkitystä, sillä pelkkä tupakointiin viittaaminen saattaa vaikuttaa nuorten käytökseen.

"Aiemmissa tutkimuksissa on korostunut kasvuiässä olevien lasten elokuvista saamien vaikutteiden ja heidän myöhemmällä iällä aloittamansa tupakoinnin yhteys", tutkijat kirjoittavat Australian lääketieteellisen yhdistyksen julkaisussa. "Pelkkä Simpsonien tupakoivien hahmojen katselu näin monessa jaksossa saattaa vaikuttaa lapsen päätökseen tupakoinnin aloittamisesta varhaisella iällä", Eslickit päättelevät.

(Lähde: The Age)
"Woo-hoo, saavuit määränpäähäsi!"

Jos autosi GPS-navigaattorin monotoninen ohjeääni alkaa käydä hermoille, kannattaa ottaa tilalle Homer Simpson - GPS-laitevalmistaja TomTomin navigaattoreihin voi nimittäin valita Dan Castellanetan äänittämän valikoiman Homerin ajo-ohjeita. Piirretty perheenisä on yksi seitsemästäkymmenestä laitteeseen ladattavissa olevasta äänivaihtoehdosta.

"Homer Simpsonin äänen avulla suunnistaminen on paitsi turvallista ja stressitöntä, myös todella viihdyttävää", TomTomin toimitusjohtaja Jocelyn Vigreux vakuuttaa.

(Lähde: PC Magazine)
28.6.2009 13:56
Jälleen olisi saatavilla uutta suomenkielistä Simpsonit-lukemistoa kovakantisen kirjan muodossa. Simpsonit - Go-go on 127-sivuinen teos, jonka alkuperäisversio Simpsons Comics A Go-Go ilmestyi Yhdysvalloissa vuonna 2000. Molemmat niteet voi kaapata mukaansa kirjakauppa BookPlussasta: suomenkielisen painoksen täältä ja englanninkielisen täältä.

Alun perin Go-go-teoksen nimeksi oli tulla "Simpsonit - Sarjisbileet".

Tänä vuonna julkaistaan vielä ainakin viisi suomennettua Simpsonit-kirjaa. Nämä ovat ilmestymisjärjestyksessä Bart Simpson - Nerokas jättikirja, Simpsonit - Vastaisku, Simpsonit - Kauhujen talo, Simpsonit - Juhlakirja sekä Simpsonit tien päällä.
Arkku.net

Simpsonit tällä viikolla

Ma:
20:30
Ti:
20:30
Ke:
20:30
To:
20:30
Pe:
20:30
La:
 
Ei Simpsoneita.
Su:
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00