Sub
Tänään: 20:30 Periviholliset21x22 – Periviholliset (The Bob Next Door)

Bart epäilee Sideshow Bobin muuttaneen perheen naapuriin. Voiko kyseessä tosiaan olla vanha vihollinen valeasussa?

   

Uutisarkisto

Kaikki Simpsoneita sivuavat uutiset eivät ylitä pääsivustomme uutiskynnystä. Vähäpätöisempiä juttuja julkaisemme keskustelupalstallamme, Facebookissa, Twitterissä, IRC-Galleriassa ja Google+:ssa.

Marraskuun 2008 uutiset vanhimmasta uusimpaan

"The Grand Pumpkin's super gaa-ay", lauloi Nelson Milhouselle viime sunnuntaina Yhdysvalloissa esitetyn Kauhujen talo -jakson Tenavat-parodiassa. Vitsi ei naurattanut seksuaalisen poikkeavuuden ymmärtämisen puolesta kouluissa kampanjoivaa Gay, Lesbian and Straight Education Network -järjestöä, joka kehottaa Nelsonia pyytämään Milhouselta anteeksi. Käytännössä tämä tarkoittaisi jonkinlaista anteeksipyyntöä Simpsonien tekijöiltä, mutta nämä eivät toistaiseksi ole kommentoineet asiaa.

"On tarpeeksi vaikeaa olla homo nuorena", GLSEN:n tiedottaja Daryl Presgraves sanoi E! Newsin haastattelussa. "Jos kaiken lisäksi joutuu negatiivisien viittausten kohteeksi, turvallisuuden ja hyväksytyksi tulemisen tunne vähenee entisestään."
Simpsonien 19. kauden viimeinen jakso esitettiin Suomessa tänään, ja sen myötä Simpsonien uudet jaksot jäivät maassamme tauolle. Ohjelmapaikan MTV3:n sunnuntai-iltapäivissä perii ensi viikolla toinen kausi. Yhdysvalloissa tällä hetkellä esitettävä 20. kausi startannee meillä alkukeväästä, kuten yleensä.

Sub hyppäsi aiemmin tällä viikolla kuudennesta kaudesta yhdenteentoista. Esitysaika maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin on vanha tuttu kello 20.30, minkä lisäksi 21. marraskuuta lähtien perjantaisin nähdään toinen jakso heti ensimmäisen perään.
"Mukana rekiajelua, kulkusia, poroja, pikku tonttuja, joulukakkuja, radioaktiivisia joulukuusia, sekundaleluja, salaperäisiä pukkeja ja tyhjiä uuden vuoden lupauksia! Ihan kuin oma joulusi!"

Näin kuvaillaan vastikään ilmestynyttä Simpsonit - Joulupläjäys -sarjakuvaa, jonka voi hankkia alennettuun hintaan BookPlussasta. Oivan joululahjan viimeistelee niin ikään yhteistyökumppanimme valikoimaan kuuluva suomenkielinen Simpsonit-seinäkalenteri vuodelle 2009.

Tänä vuonna julkaistaan vielä Simpsonit - Dollarit donitseiksi -kirja, ja ensi vuoden alussa putiikkeihin lennähtää Simpsonit - Ilmojen halki -niminen teos.
22-vuotiaalle skotlantilaismiehelle ei riittänyt poliisiin käsiksi käyminen ja oikeusistunnon pakoilu. Hän kokeili vielä onneaan ja lauloi poliisille Simpsoneista tuttua Hämähäkkipossu-laulua, mistä rapsahti kahdeksan kuukauden vankilatuomion päälle vielä kolme kuukautta lisää.

David Mullen, viranomaisten luonnehdinnan mukaan alkoholisti lapsesta saakka, oli poliisiauton kyydissä, kun hän alkoi rallatella Homer Simpsonin The Simpsons Moviessa esittämää Spider Pig -kappaletta ja kutsui poliisia punapääksi. "Pig" on poliisiviranomaisesta halventavassa mielessä käytettävä termi siinä missä suomen kielen "sikakin".

Mullen itse selitti tekoaan sillä, että kappale oli hänen matkapuhelimensa soittoäänenä.

(Lähde: BBC)
Kuudestoista suomenkielinen Simpsonit-sarjakuva on ilmestynyt. Simpsonit - Dollarit donitseiksi -nimeä kantava kirja on 158-sivuinen pläjäys, jonka tarinoiden keskipisteissä ovat Simpsonien perheen lisäksi muun muassa Ned Flanders ja Kent Brockman - sekä erityinen viiden dollarin seteli.

Teoksen voi tilata kirjakauppa BookPlussasta. Englanninkielisen alkuperäisversion, Simpsons Comics - Dollars to Donutsin, voi hankkia samasta yhteistyökumppanimme puodista.

Ensi vuonna ilmestyvistä Simpsonit-kirjoista kolmen nimi on jo varmistunut: ne ovat Ilmojen halki, Juhlaparaati ja Sarjisbileet.
Arkku.net

Simpsonit tällä viikolla

Ma:
20:30
Ti:
20:30
Ke:
20:30
To:
20:30
Pe:
20:30
La:
 
Ei Simpsoneita.
Su:
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30