Ei Simpsoneita tänään.

Simpsonit.orgin historia ja toiminta

Suomenkielisiä Simpsonit-nettisivustoja on sarjan suosioon nähden ollut varsin vähän. Muutamat aikoinaan aktiiviset sivustot ovat kuihtuneet päivitysten puutteeseen tai kadonneet verkosta kokonaan.

Tätä puutetta paikkaamaan syntyi vuonna 2006 Simpsonit.org. Tuolloin kolme Simpsonien IRC-kanavalla jutellutta hahmoa päätti perustaa nettiin Simpsonit-aiheisen sivuston. Sivuston domain rekisteröitiin 29. toukokuuta samana vuonna, ja tuota päivämäärää on sittemmin juhlittu sivuston syntymäpäivänä.

Aluksi toiminta oli varsin vaatimatonta. Sivustoa pyöritettiin IRC-nimimerkkien takaa, ja kotikutoisuus tuoksui kauas. Mukana sisältöä tuottamassa oli varsinaisen ylläpidon lisäksi myös muutama avustaja. Sivuston rahoitus tuli pienistä mainossopimuksista, ja "yhteistyökumppaneita" pidettiinkin näkyvästi esillä muun muassa uutisten lomassa.

Sittemmin Simpsonit.org on muuttunut huomattavasti "ammattimaisemmaksi", vaikka sitä edelleen harrastuspohjalta työstetäänkin. Sisällön määrä on karttunut valtavasti, ulkoasu on uljaampi, ja toiminta on kaikin puolin jäsennellympää. Tekijöitä on tullut ja mennyt, mutta viimeisien vuosien aikana ylläpidoksi on vakiintunut kolmen hengen porukka: hämeenlinnalainen Joose, helsinkiläinen Mikko ja espoolainen Sami.

Sivuston tekijöiden päämääränä on tarjota Simpsoneista sekä perustietoa että pinnan alle vieviä katsauksia. Ylläpito seuraa aktiivisesti Simpsonien maailmaa ja pyrkii uutisoimaan mielenkiintoisista aiheista mahdollisimman vilkkaasti. Tarkoituksena ei ole kilpailla sisällön määrässä suurien englanninkielisien sivustojen kanssa, vaan koota tiedonmurusista helposti lähestyttävä ja ajankohtainen kattaus keltaista suomenkielisien Simpsonit-fanien nautittavaksi.

Tavoitteena on myös tuoda sarjasta pitäviä suomalaisia yhteen niin omalla keskustelupalstallamme kuin sosiaalisessa mediassakin.

Yhteystiedot

Simpsonit.orgin ylläpitoon saat yhteyden joko palautelomakkeella tai sähköpostitse, .

Contact information

You can contact the staff of Simpsonit.org via our feedback form or by email, .

Arkku.net

Simpsonit tällä viikolla

Ma:
20:30
Ti:
20:30
Ke:
20:30
To:
20:30
Pe:
20:30
La:
 
Ei Simpsoneita.
Su:
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30