Sub
Tänään: 20:30 Tuomion hetket21x23 – Tuomion hetket (Judge Me Tender)

Moe pääsee nälvimään kilpailijoita American Idolin tuomaristoon. Baarin ollessa suljettuna jää Homerille enemmän aikaa Margen kanssa.

   

Lisa Marie Simpson

Ikä: 8 vuotta
Ammatti: Kakkosluokkalainen Springfieldin ala-asteella
Lähisukulaiset: Homer (isä)
Marge (äiti)
Bart (isoveli)
Maggie (pikkusisko)
Abraham (isoisä Homerin puolelta)
Mona (isoäiti Homerin puolelta)
Clancy Bouvier (isoisä Margen puolelta)
Jacqueline Bouvier (isoäiti Margen puolelta)
Ääninäyttelijä: Yeardley Smith
Ensiesiintyminen: The Tracey Ullman Show – 19.4.1987
Kiltti ja äärimmäisen fiksu Lisa on Simpsonien perheen helmi. Vaikka hän on vasta toisella luokalla, on hän yksi kaupungin viisaimmista henkilöistä - älykkysosamäärällä 160 on lohjennut paikka Springfieldin Mensasta. Hän on tunnollinen oppilas, jolle toinen luokka ei juurikaan tarjoa haasteita. Terävä äly ilmenee myös Lisan musiikillisissa lahjoissa, sillä hän osaa soittaa useita instrumentteja. Suosikkisoitin on saksofoni, jota soittamalla pieni tyttö usein purkaa tuntojaan huoneessaan. Hikipinkomaineensa takia Lisa viettää paljon aikaansa yksin.

Lisa on oman tiensä kulkija, jonka kriittinen ajattelutapa on saanut hänet valitsemaan keskivertokansalaisesta poikkeavia elämänkatsomuksia. Hän on kasvissyöjä ja buddhalainen. Lisan sisäinen aktivisti herää aina, kun hän näkee ympärillään vääryyttä: hän on muun muassa luonnonsuojelija, feministi ja vapaan Tiibetin puolestapuhuja. Pienen piikkitukan voi nähdä mielenosoituksissa, kulttuurin parissa, museoissa tai jopa television keskusteluohjelmissa.

Kaikesta älykkyydestä ja itsenäisyydestä huolimatta Lisan elämä on välillä hyvin tavallista kahdeksanvuotiaan elämää. Hän rakastaa nukkeja ja poneja ja hänellä on kiusoitteleva isoveli, jonka kanssa on puhjennut riita jos toinenkin. Maailman epäkohdat unohtuvat aina välillä leikkien varjoon.

Arkku.net

Simpsonit tällä viikolla

Ma:
20:30
Ti:
20:30
Ke:
20:30
To:
20:30
Pe:
20:30
La:
 
Ei Simpsoneita.
Su:
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30