Sub
Tänään: 20:30 Periviholliset21x22 – Periviholliset (The Bob Next Door)

Bart epäilee Sideshow Bobin muuttaneen perheen naapuriin. Voiko kyseessä tosiaan olla vanha vihollinen valeasussa?

   

Herschel Shmoikel Pinchas Yerucham Krustofski / Hassu-klovni (Krusty the Clown)

Ikä: Noin 65 vuotta
Ammatti: Mediapersoona
Lähisukulaiset: Hyman Krustofski (isä)
Sophie (tytär)
Ääninäyttelijä: Dan Castellaneta
Ensiesiintyminen: The Tracey Ullman Show – 15.1.1989

Televisioviihdyttäjä Hassu-klovni on kenties Springfieldin suurin julkkis. Hassulla on takanaan pitkä ura televisiossa, missä hän juontaa omaa lastenohjelmaansa. Lisäksi hän omistaa useita yrityksiä, muun muassa nimeään kantavan pikaruokalaketjun, ja on vaikuttanut myös poliitikkona Yhdysvaltain kongressissa.

Televisiokameroiden ja yleisön edessä temppuileva, hekotteleva ja leveästi hymyilevä Hassu on kokonaan toinen persoona yksityiselämässään. Lähetyksen päätyttyä hymy katoaa pellen naamalta ja hahmon olemus muuttuu täysin. Oikea Hassu on showbisneksen nujertama ihmisraunio, jonka masennusta eivät tunnu huuhtovan pois edes lukuisat päihteet tai alaisille huutaminen. Välillä mies saa kerätä itsensä aivan pohjalta, missä häntä auttaa usein Simpsonien perhe, erityisesti hänen suurin faninsa Bart.

Hassu-klovnin isä on rabbi Hyman Krustofski, joka olisi toivonut poikansa käyvän juutalaisen koulun sen sijaan, että ryhtyi koomikoksi. Isän ja pojan välit olivat poikki 25 vuoden ajan tämän vuoksi. Ollessaan viihdyttämässä amerikkalaisjoukkoja Persianlahden sodassa Hassu vietti yön amerikkalaisen naissotilaan kanssa, minkä seurauksena hänellä on Sophie-niminen tytär.

Simpsonien televisiosuomentaja Sari Luhtanen kertoi Simpsonit.orgille vuonna 2009 antamassaan haastattelussa, että meinasi aikoinaan nimetä Hassun Kärtsyksi Waltari-yhtyeen Kärtsy Hatakan mukaan.

Arkku.net

Simpsonit tällä viikolla

Ma:
20:30
Ti:
20:30
Ke:
20:30
To:
20:30
Pe:
20:30
La:
 
Ei Simpsoneita.
Su:
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00
13:30