Sub
Tänään: 11:00 Lisan aivot10x22 – Lisan aivot (They Saved Lisa's Brain)

Pormestari Quimby pakenee Springfieldistä, ja kaupungin johtoon nousevat perustamiskirjan oikeutuksella sen viisaimmat asukkaat. Lisa ja muut Mensan jäsenet ajautuvat kuitenkin riitoihin paitsi toistensa, myös uusiin lakeihin tyytymättömien kaupunkilaisten kanssa.

Kaaoksen keskellä Homer otattaa itsestään riettaita valokuvia Margelle.

    11:30 Päivä Tokiossa10x23 – Päivä Tokiossa (Thirty Minutes Over Tokyo)

Homer järjestää perheensä lomalle Japaniin, ja nousevan auringon maa johdattaa Simpsonit kummallisiin seikkailuihin.

    12:00 Kaksi kaupunkia12x2 – Kaksi kaupunkia (A Tale of Two Springfields)

Osassa Springfieldiä otetaan käyttöön uudet suuntanumerot. Homer ei tätä hyväksy, vaan ryhtyy johtamaan kapinaa, jonka seurauksena kaupunki jakautuu kahtia.

    12:30 Klovni menettää järkensä12x3 – Klovni menettää järkensä (Insane Clown Poppy)

Hassu-klovni saa tietää olevansa isä, eikä edes kovin hyvä sellainen.

    13:00 Puunhakkaaja12x4 – Puunhakkaaja (Lisa the Tree Hugger)

Lisa muuttaa Springfieldin vanhimpaan puuhun asumaan estääkseen sen kaatamisen ja tehdäkseen vaikutuksen tapaamaansa aktivistipoikaan.

   

Apu Nahasapeemapetilon

Ikä: Noin 35 vuotta
Ammatti: Kwik-E-Mart-lähikaupan omistaja
Lähisukulaiset: Manjula (vaimo)
Anoop, Gheet, Nabendu ja Sandeep (pojat)
Poonam, Priya, Sashi ja Uma (tyttäret)
Apu Nahasapeemapetilon, Sr. (isä)
Rouva Nahasapeemapetilon (äiti)
Sanjay (veli)
Ääninäyttelijä: Hank Azaria
Ensiesiintyminen: 1x8 – Sankarin pää – 25.2.1990

Apu, tämä pirteä lähimarketin omistaja, on äärimmäisen omistautunut työllensä. Hän työskentelee noin 23 tuntia vuorokaudessa ja seitsemän päivää viikossa. "Thank you, come again!" ("Kiitos ja tervetuloa uudelleen!"), kuuluu ystävällinen huudahdus asiakkaiden maksettua ostoksensa, oli poistuja sitten kuinka epämiellyttävä tahansa. Apu muistaa olla kohtelias jopa varkaille, joista Snake Jailbird on useasti myös ampunut Apua ryöstön yhteydessä. Aina ei Apunkaan pinna tosin kestä, vaan asiakkaat saavat silloin tällöin niskaansa vahvasti intialaissävytteistä paheksuntaa.

Hindulaisuutensa takia Apulle järjestettiin avioliitto hänen ollessaan lapsi. Hän meni sittemmin naimisiin kihlattunsa Manjulan kanssa. Parilla on kahdeksan lasta, mikä ei juurikaan vähennä intialaislähtöisen yrittäjän stressiä. Apu on esimerkillinen aviomies, vaikka syrjähyppynsä on hänelläkin ollut.

Apu on kasvissyöjä ja tietojenkäsittelytieteiden tohtori. Hän aloitti kauppiaana lyhentääkseen opintolainansa, mutta jäi sille tielle. Hän oli pitkään laittomasti Yhdysvalloissa, kunnes läpäisi kirjallisen testin ja sai maan kansalaisuuden.

Apun sukunimi on sen verran haasteellinen, että edes Simpsonien suomentajat eivät aina osaa kirjoittaa sitä oikein. Esimerkiksi Subilla on muutamaan otteeseen nähty jakso 4x21 - Telkien takana (Marge In Chains), jossa nimi on käännetty muotoon "Nahasapaamapetilan".

Arkku.net

Simpsonit tällä viikolla

Ma:
20:00
Ti:
20:00
Ke:
20:00
To:
20:00
Pe:
20:00
La:
 
Ei Simpsoneita.
Su:
11:00
11:30
12:00
12:30
13:00